ways to end a paper personal philosophy papers how to write a good biography about yourself motivation to workers buy college research papers online pub business plan
Author avatar
Veselin Dželetović
1962

Рођен 1962, на по луле дувана од небеске Србије.

Сањоходи између илузија и бди над Косметом.

 

Члан је Удружења књижевника Србије и ИФЈ (Међународне федерације новинара).

Председник је Удружења писаца “Поета”.

Дописни члан Српске краљевске академије научника и уметника.

 

Објавио је следеће књиге:

Племенити витез од Космета – збирка поезије

Ех, Косово – збирка поезије

Последњи српски цар Јован Ненад – историографска монографија

Чувари завичаја – роман

Ограма – збирка поезије

Орихалк и кристал Атлантиде – роман

Јован Ненад – Црни човек

Срби и свет – коаутор Радомир Смиљанић

Српско срце Јоханово – роман

Од Јасеновца до Олује – коаутор Радомир Смиљанић

 

Роман “Српско срце Јоханово” доживео је 14 издања (тренутно је у припреми 15) и преведен на енглески, руски, француски, немачки, македонски, словачки, јерменски, италијански, румунски и грчки језик. У току су преводи на јапански и кинески језик. Тренутно је у припреми снимање светског играног филма по овом роману чији је продуцент Бандур филм а глумиће светски позната имена.

Веселин Џелетовић је добитник награде „Матија Бан“ коју Општина Чукарица додељује заслужним појединцима за допринос култури. Добитник је специјалног признања Академије “Иво Андрић” и Високог интернационалног признања Академије “Иво Андрић”; Ордена Централне козачке војске Руске Федерације који је Веселину додељен као борцу за истину. Носилац је ордена „Косметска звезда“ који му је додељен од стране полицијских ветерана Републике Србије. Одликован је медаљом „За верност слову и делу А.С. ПУШКИНА“ . Носилац је титуле „Српски витез“ додељене од стране Културно историјског центра „Српска Круна“. Добитник је повеље „Свети Сава“  за „благодарна дјела подарена српском народу“. Носилац је „Мајсторског писма“ за поезију. Добитник је многобројних повеља и захвалница за песничку и хуманитарну делатност.

Knjige od Veselin Dželetović
Drugi autori