• img-book

    Stojadin Spasić

Sale!
ISBN: 978-86-6319-174-7
SKU: 0000000028 Category: Tags: , , ,

Posledice NATO bombardovanja SR Jugoslavije

od: Stojadin Spasić

Knjiga koja otkriva razmere NATO zločina. Za svaki dan bombardovanja navedena su imena ubijenih i povređenih ljudi, oštećeni i uništeni objekti. Knjiga koja poručuje: Nema zaborava!

рсд 800,00

Količina:
O ovoj knjizi
Prikaz

Objavljeno je dosta naslova na ovu tematiku ali prvi put se susrećemo sa ovako detaljnim, hronološki poređanim, tekstualnim, tabelarnim i grafičkim prikazima jednog genocida izvršenog nad srpskim narodom. Autor je, bez ikakvih ublaženica i ulepšanica prikazao statistiku monstruoznosti NATO snaga, koje su svesno počinile zločine nad nedužnim civilima, i pokazale svoju beskrupuloznost rušeći objekte infrastrukture i privrede, znajući pri tom da SR Jugoslavija nema borbenu moć da im se suprotstavi iz vazduha. Tako su, sa bezbedne visine, sručili na prostor naseljen civilima ogromne količine radioaktivnog otpada, zastarelih bojevih sredstava toksičnog dejstva (iskoristili su priliku da ga se reše), kasetnih bombi zabranjenih međunarodnim konvencijama i nekoliko tona raketa punjenih osiromašenim uranijumom čije su štetne posledice po zdravlje ljudi trajne i nesagledive.

Detalji

ISBN: 978-86-6319-174-7
SKU: 0000000028
Izdavač: Udruzenje pisaca Poeta
Datum izdavanja: 2019
Broj stranica: 236

“Posledice NATO bombardovanja SR Jugoslavije”

There are no reviews yet.

Meet the Author
avatar-author
1944
Stojadin Spasić, rođen 1944. godine u Staroj Brezovici, područje Vranjske banje i Vranja. Posle srednje škole završio je Vojnu Akademiju potom Školu usavršavanja oficira saobraćajne službe. U Centru visokih vojnih škola i akademija u Beogradu završio Komandno-štabnu školu taktike, odnosno Komandno-štabnu Akademiju. U svojstvu profesionalnog oficira radio je na određenim dužnostima u Jugoslovenskoj narodnoj Armiji i Vojsci Jugoslavije - Srbije. Član je Udruženja pisaca "Poeta".
KnjigeStojadin Spasić