• img-book

    Ljiljana Nešković Bulatović

Sale!
ISBN: ISBN 978-86-6319-197-6

Nekad, kad sam te volela

od: Ljiljana Nešković Bulatović

Voleli smo, volimo i volećemo dok je sveta i veka. Kad ljubav pokuca na vrata postajemo njeni slepi sledbenici. Ljubav, to uzvišeno osećanje, budi u nama hiljadu nijansi crvenog ali i crnog. Ona nas boji, uzdiže, raduje ali i čini nesrećnim, tužnim, izneverenim.

Ako želite da vidite kako je ljubav obojila srce i dušu savremene pesnikinje Ljiljane Nešković Bulatović, koje su to nijanse emocija, od ranog detinjstva do zrelog doba, koje su je obeležile i kakav trag ostavljaju rastanci, prošlost itd. kupite njenu zbirku pesama „Nekad, kad sam te volela“ i zavirite u čarobni svet emocija.

рсд 600,00

Količina:
O ovoj knjizi
Detalji

ISBN: ISBN 978-86-6319-197-6
SKU: 0000000036
Izdavač: Udruzenje pisaca Poeta
Datum izdavanja: 2019
Broj stranica: 84

“Nekad, kad sam te volela”

There are no reviews yet.

Meet the Author
avatar-author
1962
Pesnikinja Ljiljana Nešković Bulatović rođena je u Podgorici 02.10.1962. godine, gde je završila Gimnaziju „Slobodan Škerović“ i pohađala nižu muzičku školu „Vasa Pavić“ odsek harmonika. Završila je osnovne, pa potom i master studije na Filološkom fakultetu u Beogradu, na odseku za engleski jezik i književnost. Živi i radi u Beogradu kao specijalista za engleski jezik, profesor, prevodilac engleskog jezika već 23. godine u Kontroli letenja Srbije i Crne Gore doo Beograd. Ovlašćeni je državni ispitivač/ocenjivač pilota i kontrolora letenja od strane Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Srbije, Crne Gore kao i od strane Mayflower College-a, iz Plimuta, Engleska, za TEA test, kao i od strane EUROCONTROL, iz Luksemburga za ELPAC test, iz domena vazduhoplovnog engleskog jezika. Ljiljana se bavila muzikom, pisanjem, radila kao voditelj, pevala u horu muzičke škole i Radio televizije Crne Gore kao i u grupi „More“,  zatim u horu Abrašević i Braća Baruh iz Beograda, igrala košarku u KK „Budućnost“, svirala harmoniku itd. Počela je da piše pesme i priče sa 12. godina i osvajala je prva mesta na republičkim takmičenjima. Nakon više decenijske pauze vratila se svojoj prvoj ljubavi i sada je član brojnih pesničkih udruženja kao što su „Poeta”, iz Beograda, „Zenit” iz Podgorice itd. Objavila je više pesama u zbornicima „Stojte galije carske”, „Božanstvena žena”, „Novogodišnjem zborniku”, „Topla reč”, „Mesopotamija 2018”, „Beograd na vodi”, „Zbornik savremenih srpskih pisaca 2018”, Zborniku „Božanstvena ženo 2019”, itd. Dobitnik je brojnih plakata, zahvalnica, diploma a u oktobru 2019. godine dobila je i sertifikat, od međunarodne fondacije za umetnost i kulturu Munir Mezyed, za doprinos kulturi i  humanosti, kao i nagradu 1 Oskar Srbije u decembru 2019. godine za Zbirku pesama „Nekad, kad sam te volela . Neke od njenih pesama prevedene su na rumunski, arapski, romski i španski jezik i objavljene su ili emitovane u inostranim medijima. Učestvovala je na brojnim poetskim, kulturnim i književnim događajima, vodila program, recitovala, pevala itd. Ljiljana je i članica ansambla „Ratislav Blagojević i Gledanice” gde peva stare srpske, tradicionalne i druge pesme sa kojim je takođe učestvovala u brojnim kulturnim manifestacijama, promocijama i imala brojne nastupe u mnogim emisijama na svim televizijama. Ansambl je do sada snimio dva CD-a u izdanju PGP-a RTS-a i imao pet solističkih koncerata za 4 godine postojanja. Zbirka pesama „Nekad, kad sam te volela“ je Ljiljanina prva zbirka pesama. Ljiljana je srećna majka jedne prelepe Ane, uspešna poslovna žena, pesnik, zaljubljenik u muziku, putovanja, ljude, u sve što je lepo i što oplemenjuje.
KnjigeLjiljana Nešković Bulatović